Kinderen

Kinderen komen bij een scheiding altijd op de eerste plaats. Beide ouders zullen een manier moeten vinden om respectvol en helder met elkaar te communiceren over de verzorging en opvoeding van hun kinderen. Bij een echtscheiding moeten ouders met minderjarige kinderen daarom een ouderschapsplan maken. Maar ook samenwonende ouders met gezamenlijk gezag moeten bij een scheiding een ouderschapsplan maken om de afspraken over hun kinderen vast te leggen.

Een goed ouderschapsplan wordt met zorg opgesteld en houdt rekening met de behoeften van ieder kind, zowel nu als in de toekomst. Daarbij gaat het niet alleen over de woonplaats, de verdeling van de zorg en van de kosten, maar ook bijvoorbeeld om halen en brengen enzaken rond de school en ander overleg. Een goede communicatie is van essentieel belang om emotionele schade bij kinderen te voorkomen. Kinderen hebben namelijk niet zozeer last van de scheiding op zich, maar wel van de soms felle psychologische strijd die ouders kunnen voeren. Wij staan u deskundig bij in het opstellen van een ouderschapsplan, waar u beiden goed mee uit de voeten kunt en waarbij uw kinderen houvast en structuur hebben.

Formulieren

Download hier een Voorbeeld ouderschapsplan.

Download hier het Verzoek tot het gezamenlijk uitoefenen van het gezag over een minderjarige.

Van der Loeff familierecht advocaten  |  A.J. Ernststraat 595-E  |  1082 LD Amsterdam  |  +31 (0)20 – 787 0811  |  info[@]vanderloeff.nl

Website by orangecowboys